top of page

ברוכים הבאים

אתר הבית של ערן עמרי

אני חבר סגל במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת אריאל. את לימודי הדוקטורט שלי עשיתי באוניברסיטת בן גוריון תחת הנחייתם של פרופ' מנחם קוג'מן ופרופ' עמוס ביימל.

אני מתעניין בתאוריה של מדעי המחשב. תחומי המחקר העיקריים שלי הם בתאוריה של קריפטוגרפיה, חישוב בטוח ופרטיות חישוב. לאחרונה, אני גם מתעסק בפרוייקטים המשתמשים בידע התאורטי לבעיות מתחום הגנת המרחב הקיברנטי.

   אפשרויות מחקר לסטודנטים

אני מחפש סטודנטים מצויינים וחדורי מוטיבציה למחקר בתחומים שונים הקשורים בקריפטוגרפיה ופרטיות. סטודנטים המעוניינים במידע נוסף לגבי תחומי המחקר בהם אני עוסק כיום, מוזמנים לעיין בפרוייקטים הנוכחיים בהם אני שותף.

בפרוייקט ראשון אנו חוקרים שאלות יסודיות בקריפטוגרפיה הנוגעות בקיומן או אי-קיומן של סכימות קריפטוגרפיות שונות במספר מודלים חישוביים. במחקר זה, אנו גם שמים דגש על הסיבוכיות של חישוב פרטי.

בפרוייקט שני עובדים על פיתוח כלים למערכות לזיהוי התקפות סייבר המאפשרות למספר ארגונים לשתף פעולה. לצורך כך, אנו משתמשים בכלים קריפטוגרפים של חישוב בטוח ושיטות המשמרות פרטיות דיפרנציאלית.

קצת אחר...

 

אני תלמיד בבית הספר ליוגה הצליל הפנימי.  זהו בית ספר ליוגה לפי שיטת הבריגהו יוגה. שיטה זו מבוססת על סדרות של תרגילים המוליכים לריכוז גבוה ולשקט פנימי, ומהווים את הבסיס לחקירה העצמית, שהיא המטרה הנעלה של היוגה.

שאלות מעניינות

 

  • הסיבוכיות של סכימות קריפטורפיות שונות. ידוע שרוב הסכימות הקריפטוגרפיות דורשות הנחות קושי, השאלה היא מהן ההנחות המינימליות המספיקות לקיום סכימות שונות. למרבה הפלא, שאלה זו עדיין פתוחה גם לגבי פרימיטיבים בסיסיים ביותר (לדוגמה, הטלת מטבע, פרטיות דיפרנציאלית).

  • חישוב בטוח ללא רוב הגון. עד לפני מספר שנים, המוסכמה בין חוקרים מובילים הייתה שלא ניתן לחשב "פונקציות מעניינות" באופן בטוח כך שכל הצדדים יקבלו תמיד פלט. בסדרת מאמרים בשנים האחרונות נתגלו פונקציות מעניינות אשר ניתנות לחישוב כזה וכן הוצעו דרכים חדשות להבטיח בטיחות חלקית. אולם, עדיין רב הנסתר על הנגלה ויהיה מעניין מאד לאפיין את אוסף הפונקציות שניתן לחשב עם בטיחות מלאה וכן למצוא דרכים נוספות להגדיר ולהשיג בטיחות חלקית.

 

bottom of page